Vízi balesetek vagyis vízben, kertben történő balesetek

vízi balesetek

Vízi balesetek, amelyek elkerülhetők!

Itt a várva várt nyári szabadságolások ideje. Végre együtt lehet a család. Irány a vízpart. Előkerülnek a felfújható kis pancsolók, a nagyobb merevfalú medencék. Egyre több kertben található úszómedence is.

A legkisebb pancsoló is veszélyes lehet!

IMG_3297

Bármilyen pici a víz a baba megcsúszik, elesik, fejét beüti és egy pillanatnyi eszméletvesztés elég ahhoz, hogy bekövetkezzen a tragédia.
A nagy medencék fokozottan veszélyesek, ezért ajánlott köré kerítést készíteni, akár fából vagy műanyagból, amit később könnyedén le lehet szerelni. (Évről évre nő a saját úszómedencébe esett kisdedek, és sajnos tragikusan végződött balesetek száma).

Egyre elterjedtebb a kertekben, az épített kerti tó melyben aranyhalak, de akár teknősbéka is lehet. Oda megyünk gyönyörködünk, etetjük őket természetesen a kicsit is visszük magunkkal. Ami természetes, hiszen olyan, aranyosak ezek a kis állatok ahogy kapkodják a haleledelt. Azután egy óvatlan pillanat és gyermekünk máris a tónál van, egyedül egész közel megy megcsúszik, és………… ? !!!!!

oh-jv3x8xJq2TTztdEAs1MTtYfMbQQ4bvrSGRWS0Ou4

A legbiztosabb, ha gyermekét soha nem hagyja felügyelet nélkül a vízben, illetve annak környékén!

A kicsik imádják a vizet, a fürdést. Itt lehet sikítani, pancsolni, fröcskölni. Élvezi, hogy mindenki vele foglalkozik, játszanak vele. Nagyokat kacag, ” produkálja” magát. Ha ki szeretnénk vinni a vízből, szinte kicsúszik a kézből, mint egy halacska, mert Ő még maradni, játszani akar. Ha sikerült kivinni, egy másodpercnyi figyelmetlenség és Ő szalad, ugrik, és bent van újra a vízben.

Fénykép2682

Gondoljunk bele, mi történik, ha nincs rajta úszógumi? Ne engedjük pici gyermekünket a vízbe úszógumi nélkül. Az úszóguminál nem az a fontos, hogy milyen formájú, milyen állatott, mintáz, hanem az, hogy biztonságos legyen. Amikor gyermekének úszógumit vásárol feltétlenül a kereszt pánttal ellátottat, vegye meg. Hiszen ezek a kicsik, az úszógumi peremén még nem tudják tartani magukat, egy hirtelen mozdulatnál könnyen kicsúsznak és már is a víz alá, kerülnek.
Ezzel a pár jó tanáccsal szeretnék jó pihenést kellemes nyarat kívánni!

Orosz Mária

Segíts az információ terjesztésében. Oszd meg a cikket ismerőseiddel is!