Tanévzáró

tanévzáró 2022 iskolaszanatorium

2022. június 10. 85 éves iskola, 13 kórház

Örömmel számolhatok be arról, hogy a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben iskolám, a Fővárosi Iskolaszanatórium Általános Iskola és Gimnázium 19 súlyos betegségből gyógyuló tanulója fejezte be szép eredménnyel a 2021-22. tanévet.
Így ők nem fognak tanévet ismételni.

csoportok


Számukra szerettük volna emlékezetessé tenni ezt az ünnepélyes alkalmat.


A kórház vezetősége rendelkezésünkre bocsátotta a 7. emeleten lévő gyönyörű előadótermet, a digitális kijelzőkkel. Nagyon köszönjük, hiszen 65 vendég volt jelen, kényelmesen elfértünk.
Ünnepségünkre eljött Dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos asszony és Dr. Fekete Ferenc orvosigazgató úr. Főigazgató asszony az ünnepség végén szép, méltató szavakkal köszönte meg a sikeres tanévet a gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak. Kiemelte, hogy a 85 éves történeti múltra visszatekintő pedagógia csapatmunka terápiás szerepe mennyire fontos a gyógyuló gyerekeknek.


16 diákunk a szüleivel együtt személyesen tudott megjelenni a rendezvényen, 3 tanulónk online csatlakozott. Örömmel jöttek el többen a tavalyi tanév diákjai közül is, hiszen a pandémia miatt az elmúlt 2 tanév végén csak online tanévzáró ünnepséget tarthattunk.

zenekar

Szabó Dénes, aki a tavalyi tanév közepétől 2 év kórházi kezelés után újra élheti a hagyományos gimnáziumi diák hétköznapjait, zenekarával 3 számot adott elő. Könnyűzenei darabokat dolgoztak fel gitárra, csellóra, trombitára, énekre, ütős hangszerekre. Diákjaink és a teljes nézőközönség el volt ragadtatva.

A zenekar tagjai között van daganatos betegségből gyógyult énekes és egy fiatal mentőtiszt is. A gyermekkorú művészek között ketten országos komolyzenei versenyek győztesei, (Szabó Vencel trombita – Virtuózok, V4-ek nemzetközi verseny, Szabó Dénes -országos csellóverseny) a zenekar hangzása igazán professzionális.

A vezetősége, a Dr. Kemény Pál Gyermek Onko-Hematológiai Osztályának dolgozói, a Fővárosi Iskolaszanatórium Általános Iskola és Gimnázium vezetősége, a Déméter-házban tanító kollégáink, és kórházunk összes pedagógusa ünnepelte a súlyos betegségből gyógyuló gyerekek sikeres munkáját.

A Ments Életet Alapítvány álomvarázslóinak képviseletében eljöttek az alapítvány vezetői. Az ő segítségükkel és a budapesti Aqua World Resort és a siófoki Hotel Sungarden adományának köszönhetően nagyértékű MozaWeb online oktatási csomagokat vásárolhattunk az Iskolaszanatórium számára, melynek segítségével 13 fővárosi gyermekkórházban az elmúlt 3 tanév során közel 6000 gyógyuló gyermek tanulhatott. A MOZAIK Kiadó a licenszkódokat nem egy, hanem három tanévre generálta, ezzel megháromszorozva értéküket. Hálásan köszönjük nekik is.

tabla

Az LSK Hungária Kft. új higtech okoskijelzőjét, hangprojektorát is átadtuk ez alkalom kapcsán. Az okoskijelzőn látható prezentációval megemlékeztünk a tanév vidám és eredményes pillanatairól.
Ez a kijelző a gyermekpszichiátriai osztály foglalkoztatószobájának szerves része lett, a gyerekek nagy örömmel fogadták ezt az eszközt. Az LSK ClassBoard interaktív kijelzők a legújabb direct type LED panel-technológiát alkalmazó érintőképernyők. Mindent tudnak, amire az oktatási munka során szükség van, semmilyen felesleges funkcióval nem nehezítik az előadó munkáját.

A Kft. már 5 teljes okostábla-rendszert adományozott iskolánknak, ezek mindegyikén kórházakban ápolt gyerekek tanulhatnak. Ezek milliós értékek, nagyon hálásak vagyunk a kft. vezetőinek. Őri Róbert egy, a cége által kifejlesztett SOLARIS nevű szoftvert is adományozott a gyerekeknek, pedagógusoknak, pszichiátriai szakfoglalkoztató szakembereknek, mely logikus és felhasználóbarát felületével sok szép óra -, foglalkozás tervezését, megvalósítását teszi lehetővé.
Iskolánk intézményvezető asszonya, Kuttorné Telek Judit adta át a gyerekeknek a tankerületünk segítségével megvásárolt jutalomkönyveket, minden gyerek számára kézzel készített, egyedi okleveleket.

Ezekből csak néhány:


Az Onko-hematológiai Osztály előírásainak megfelelő finomságok vártak a gyerekekre, vendégekre. Köszönjük a kórház alapítványának, szülőknek pedagógusoknak a „terülj-terülj” asztalokat. Emlékezetes, megható tanévzárónk szép élmény volt.

A kórházban tanító pedagógusok nevében:
Réfi Oszkó Ildikó

Segíts az információ terjesztésében. Oszd meg a cikket ismerőseiddel is!