Asztmasuli

Asztmasuli

Az asztmás és allergiás gyermekek sikeres kezelése és gondozása csak a beteget és családját jól ismerő gyermekorvos, valamint a tüdőgyógyász és allergológus szakorvosok egymást segítő együttműködése révén valósulhat meg. Ehhez szervesen hozzátartozik a korrekt ismeretek és információk eljuttatása az érdekeltek számára. A túlterhelt szakrendeléseken erre alig van idő, ezért szeretnénk felajánlani a megújult www.asztmasuli.hu internetes oldal segítségét.

A www.asztmasuli.hu szerkesztői több éves kórházi és szakrendelői gyakorlatuk alapján fontosnak tartják, hogy a tudományos bizonyítékokon alapuló információk is eljussanak a gyermekekhez és szüleikhez. A megújult internetes oldal több információt és jobb áttekinthetőséget biztosít a látogatók számára. A weblapon lehetőség nyílik arra is, hogy kérdésekkel, hozzászólásokkal közvetlenül forduljanak az orvos-szerkesztőkhöz.

Asztmasuli-konyvASZTMASULI – Szülőknek és gyermekeknek

A jó suliban a tanár képes arra, hogy tantárgyi ismereteit több éven keresztül felkínálja diákjainak, a diákok pedig készek és nyitottak ezek befogadására.

Hasonló a helyzet az Asztmasuliban is:
– tartós kapcsolatról van szó, lévén az asztma krónikus betegség (gyermekkorban a leggyakoribb) és a legjobb esetben is hónapokig-évekig tartó kezelést igényel
– ennek során az orvosnak képesnek kell lennie arra, hogy a betegséggel kapcsolatos tudását és tapasztalatait átadja az asztmás gyermeknek és szüleinek.
– a szülőknek és a gyermekeknek ismeretekkel kell rendelkezniük a betegségről és annak kezeléséről általában, ismerniük kell saját betegségük súlyosságát, gyógyszereik hatását, adagját, az alkalmazás technikáját, az állapot rosszabbodását kiváltó tényezőket; tudniuk kell, hogyan kell élni, mi a teendő ha nincs baj, és mi baj esetén.

Ahhoz, hogy mindez sikerüljön, jó partneri viszonynak kell kialakulni a gyermek-szülő páros és a több éves kezelést irányító orvos között. A közös cél, hogy a gyermek asztmája miatt minél kevesebb dologból maradjon ki, hogy életminősége olyan legyen, mint egészséges kortársaiké.

Ez a könyv azért született, hogy ezt a célt minél több családban sikerüljön elérni.
Dr. Uhereczky Gábor és Dr. Gács Éva

Segíts az információ terjesztésében. Oszd meg a cikket ismerőseiddel is!