Az összefogás szép példája

adomány3

Karácsony előtt, napra pontosan december 21-én, egy örömteli eseményre került sor kórházunk Gastroenterológiai osztályán.

Adomány érkezett Martinnak, a 15 éves kamaszfiúnak, aki már hosszú ideje élvezte az osztály vendégszeretetét, ezen a napon két álma is valóra vált. Egyrészt megtudta, hogy az ünnepeket már otthon a családja körében töltheti, másrészt pedig a Csodalámpa Alapítvány dzsinnje egy szép új laptoppal lepte meg.

A régóta vágyott eszközt Gábriel Péter úr, magán támogató személyesen adta át Martinnak. A mellékelt fotók magukért beszélnek, egyszerre látszik a meglepetés, a meghatottság és az öröm.

A betegszobában hirtelen villámcsődület támadt, bejöttek az arra járó nővérkék, doktorok is, hogy együtt örüljünk a nagyfiúval. Az egyik fiatal doktornő rögtön felajánlotta, hogy ő is lenne önkéntes. Az összefogás szép példája volt ez az esemény. Jómagam, itt dolgozó pedagógusként, a Csodalámpa önkéntese is vagyok és ilyen minőségemben igyekszem kifürkészni az életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermekek szívének titkos vágyait.

Ebben maximális segítséget kapok dr. Lőrincz Margit osztályvezető főorvos asszonytól és Koczkáné Hovanyecz Ilike főnővértől. A legtöbb kívánság dr. Meichelbeck Krisztina főorvosnő és dr. Karoliny Anna kis betegeitől érkezik, akik készségesen intézik velem a szükséges adminisztrációs munkát.

Ezúton köszönöm mindannyiuk segítségét és az egész osztály dolgozóinak a kedves, támogató hozzáállását.
Ugyan már karácsony után vagyunk, de szeretettel ajánlom megszívlelésre az ismeretlen szerző alábbi sorait:

Mindig Karácsony van….

Mindig Karácsony van, amikor rámosolyogsz Testvéredre, és felé nyújtod a kezed. Amikor csendben tudsz rá figyelni. Amikor hátat tudsz fordítani azoknak az elveknek, melyek az embereket egymástól elválasztják. Amikor együtt reménykedsz a „foglyokkal”, akiket földre ránt a testi, lelki vagy erkölcsi szegénység. Amikor alázatosan felismered korlátaidat és gyengeségeidet. Mindig Karácsony van, amikor engeded, hogy Isten szeresse benned Testvéreidet.

László Márta 

adomány

        

Segíts az információ terjesztésében. Oszd meg a cikket ismerőseiddel is!