Gyógyszerre nincs mindig szükség, de gyógyulásba vetett hitre igen

vizsgálat

“Gyógyszerre nincs mindig szükség, de gyógyulásba vetett hitre igen.” (Norman Cousins)

Ezzel a mottóval szeretném köszönteni Dr.Scheuring Noémit, aki most ünnepli a 60.születésnapját.
Talán a sors ajándéka, és egyben részemről a megtiszteltetés, hogy ebből a jeles alkalomból méltathatom az életútját, és a munkásságát. Nem töltöttünk el évtizedeket közösen a pályán, de az elmúlt hónapok is adtak annyi szép és hasznos élményt, tudást és szeretetet, amivel köszönteni és köszönni tudom őt.

Mellette megtanultuk, hogy nem csak a betegséget, de a beteget is gyógyítjuk. Scheuring főorvosnő mindig töretlen lelkesedéssel, nyitott szívvel, ugyanakkor szakmai alázattal és szaktudással fordul a betegek felé. Élő példa arra, hogy pozitív hozzáállással , szívvel-lélekkel gyógyítva, hogy kell megőrizni azt a pozitív életszemléletet, mely azon túl, hogy a beteg számára fél gyógyulást jelent, a saját szakmai kiégését is megelőzi. Nem csak betegeket gyógyít, mert mindig derűs jelenlétével, értő figyelemmel és hasznos szakmai tanácsokkal fordul a kollégái felé is.

A gyógyító munkából származó elégtétel mellett a család és az emberi kapcsolatok jelentik számára az örömforrást és a megelégedettséget. Továbbá remek csapatépítő. Az ambulancián felépített lelkes szakmai csoportnak ő a megálmodója, és a létrehozója.

Talán a sors ajándéka, hogy szinte a kerek születésnappal egy időben lát napvilágot az új projekt, mely szívügyünkké vált a kora gyermekkori evés-alvás ambulancián. Az Ausztráliából adaptált kutatás igaz, még próba üzemmódban van, de ilyen aktív hozzáállással mindenképpen elkönyvelhető a siker. Azt gondolom, méltóbb ajándékot nem kínálhatott volna az élet. Ebbe a kutatásba fektetett idő, energia és tudás visszaadott annyi pozitív jelzést, hogy minden alkalommal új erővel és kitartó érdeklődéssel végezzük a munkánkat. A kutatást, mely mögött a lelkes szakmai csapat áll, úgy építette fel Noémi, hogy csodálni és követni tudtuk.

Ahogy kolléganője nyilatkozott róla: “Amihez Noémi hozzányúl, arannyá változik”

Köszönjük, hogy aktív részesei lehettünk a szakmai utadnak, a kutatásnak. A céljaid eléréséhez kívánunk mindannyiunk nevében igaz szeretetet, kitartást és hitet. Köszönjük a munkádat, a személyiségedet, és azt, hogy méltó megalkotói lehetünk a kutatásnak.
Isten éltessen sokáig erőben, egészségben, szeretetben, békességben.

“Boldog az az ember, aki megelégszik azzal, ami az övé, és a munkát, a becsületes fáradozást az élet értékének tekinti.”
(Böjte Csaba)

Ősz Veronika


Close
More in Egyéb
rövidítések
Ismered az egészségügyben használatos rövidítések jelentését?

Tedd próbára tudásod! Ismered az egészségügyben használatos rövidítések jelentését? Jó szórakozást kívánunk!  ?   Korábbi tesztjeink:Tovább

kvíz
Tedd próbára tudásod! 3. – 13+1 kérdés

Tedd próbára tudásod! A kérdések a Gyógyhírekben olvasható legújabb cikkek alapján készültek. Minden kérdésre megtalálodTovább

Close