Főmenü

Természetes bőrápoló gondoskodás a kisgyermekeinkről

Biola PR cikk kép

Nemcsak az a fontos, amit megesznek a kisbabáink, hanem az sem mindegy, hogy milyen bőrápoló kozmetikumokat alkalmazunk rajuk.

A három év alatti kisgyermekek bőrápoló szereire ugyan speciális toxikológiai előírások vannak, de a mindennapos gyakorlat még szigorúbb és következetesebb bőrkímélőbb megoldásokat igényel.

Előnyösebb a bőrt kevésbé irritáló vagy a bőr anyagcseréjét kevésbé terhelő kozmetikumokkal ápolni, különösen csecsemő és kisgyermek korban.

PR cikk (X) 

A bőrt kevésbé zsírtalanító tenzideket tartalmazó fürdőkészítmények a bőr un. védő savköpenyét és lipid-rétegét kímélő SLS és SLES-mentes babafürdetők után nincs kellemetlen „bőrszárazság érzet”. A paraffinolaj- és paraffinviasz- mentes popsikrémek és testápolók esetén a petrolkémiai szennyeződésektől és azok kockázataitól is mentes a termék; bio növényi olajokkal célszerű ápolni a kisgyermekek bőrét.

Mivel a kisgyermekek immunrendszere amúgy is elfoglalt a sokféle „új vegyianyaggal és szennyeződéssel, adalékokkal, baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal való megismerkedéssel” és a megfelelő védelem kialakítással, ezért praktikusan kerülendő a környezetükben szintetikus illatanyagok, allergének. Célszerű olyan babaápoló termékeket választani, amelyeket természetes növényi illóolajokból származó, minél kevesebb allergént tartalmazó vagy allergén mentes parfüm vagy allergénmentes bio növényi illóolajok vannak.

Célszerű elkerülni a szintetikus fényvédő anyagokat tartalmazó időjárás ártalmai ellen védő krémeket,

vagy napozáshoz ajánlott termékeket, mert a napfény hatására keletkező anyagok (szabad gyökök) terhelik a bőr antioxidáns rendszerét. Márpedig a kisbabának minél teljesebb/ hatékonyabb védekező mechanizmusra van szüksége. A baba testápolók nem tartalmazhatnának BHT és BHA szintetikus antioxidánsokat, de sajnos még mindig látni a parfümériák, bőrápolási termékeket kínáló polcokon!

A biokozmetikumok alkalmazásával nemcsak a növényvédőszer maradványokat, hanem a GMO anyagokat tartalmazó növényi anyagokat is elkerülhetik a vásárlók!

A tanúsított biokozmetikumok az ellenőrző szervek garanciáját hordozzák a gyártó tanúsítványán megnevezett termékekre vonatkozóan. Ez biztonságot ad a szülők számára, hogy a vásárolni kívánt termékben nincs nagyobb egészségügyi kockázatot hordozó összetevő, kémiailag erősen módosított anyagokat, drasztikus konzerváló szereket nem tartalmaz.

A bőrgyógyászatilag, vagy klinikailag tesztelt kozmetikumok nagyobb biztonsággal alkalmazhatók az érzékeny bőrű kisgyermekeken.

A BIOLA Biokozmetikai Kft (www.biola.hu) kisgyermekeknek ajánlott natural és biokozmetikai termékei bőrgyógyászatilag teszteltek.

Biola Baby

Az érzékeny bőrű kisbabák számára jól bevált a OLYS901Kamillás babafürdető, amely a Demeter International e.V által tanúsított, biodinamikusan termelt gyógynövény hatóanyagokban gazdag termék.

A gyulladáscsökkentő hatásáról jól ismert Ganoderma gomba kivonatát tartalmazó RES009 Reishi & bíborkasvirág babafürdető, amely bőrgyógyászatilag tesztelt.

A pelenka kiütések elkerülése érdekében nagy megelégedettséggel használják a BIOLA531 Bio Echinacea & búzafű baba popsivédő krémet.

A tavaszi erő napsütés okozta fényártalmak és a „leégés” megelőzése érdekében kisgyermekeknek jól bevált a BIOLA824 Homoktövis fényvédő krém, amely nagyon magas fényvédelmet nyújt a fizikai, ásványi pigment anyagaival és bőrnyugtató gyógynövény kivonataival.

Keresse a természetes bőrápolási megoldásainkat szakértő kezekből!

 

dr. Gyovai Viola,
okl.biológus a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa