A kisbaba ruhák mosásának fontossága a bőrápolásban

Lovela baby

Minden újdonsült szülő fejében számtalan kérdés kavarog kisbabájuk érkezésének hírére, ez alól pedig a kisbabák érzékeny bőrének ápolása sem kivétel.

Sokak helyesen gondolják, hogy babájuk bőrének ápolásában kimagasló szerepe van annak is, hogy hipoallergén, kifejezetten kisbabák bőrére kifejlesztett készítményeket, termékeket használjanak minden tárgy, textil tisztítására ami a kisgyermekük bőrével is érintkezik.

PR cikk

A magzat az anyaméhben egy számára teljes mértékben biztonságos környezetben van 9 hónapon keresztül, de abban a pillanatban, hogy megszületik a pici, számos új „veszélynek” van kitéve, ás többek között a bőre is elveszíti az anyaméh által nyújtott védettséget. Alkalmazkodnia kell az új környezethez, és ehhez a szülők gondoskodására és folyamatos odafigyelésére hatalmas szüksége van. Kevesen tudják, hogy az újszülöttek bőre ötször vékonyabb, mint a felnőtteké, és bőrük sokkal sérülékenyebb. A babák bőrének pH értéke magasabb, mint a felnőtteké, ami kedvezőtlenül befolyásolja a bőrvédő enzimek működését.

Fontos, hogy olyan összetételű termékeket használjunk a babák bőrére, amelyek nem károsítják a bőrük természetes védőrétegét, és nem is akadályozzák annak fejlődését.  Érdemes tehát hipoallergén termékeket használni, és az első 9 hónapban kerülni az illatanyaggal ellátott mosószereket és öblítőket. A ruházatban maradó apró mosószer szemcsék vagy illatanyagok az izzadás során kioldódva sokszor okozhatnak irritációt, bőrallergiát vagy ekcémát, amelyek akár tartóssá is válhatnak.

A Lovela Baby termékcsalád hipoallergén, dermatológiailag tesztelt, mesterséges színezőanyagoktól és allergénektől mentes formulájának köszönhetően már a baba születésének első napjától biztonságosan használható.

A szülőkben ebből fakadóan felmerülhet, hogy kisbabájuk ruháit külön vagy a család többi tagjának ruháival együtt mossák-e. A válasz leginkább az egyénektől függ, valamint a család életkori összetételétől és életmódjától, de érdemes az első hónapokban az egész család ruházatát is hipoallergén, kifejezetten a kisbabák bőrére kifejlesztett mosószerrel és öblítővel mosni, mivel a szülők ruházata is sokszor közvetlenül érintkezik a baba bőrével. Első használat előtt érdemes lehet az összes ruhát és plüss játékot kimosni magas hőfokon, mert a legtöbb ruhát, főleg a messziről érkező szállítmányokat gyárilag kezelik különböző vegyszerekkel. A kicsik ruháinak vásárlásánál is fontos a tudatosság, hiszen az sem mindegy, hogy milyen anyagú ruhákat adunk a kisbabára. Ajánlott a pamut ruhák használata, mert ez is csökkentheti a bőrirritáció kockázatát. A babaruhák további fertőtlenítésére jól bevált módszer a ruhák vasalása is, ha a mosáson túl még biztosabbra szeretnénk menni. Ezt a módszert már nagymamáink is alkalmazták, és ráadásul a fertőtlenítésen kívül még a gyűrődéseket is eltünteti.

Lovela baby

 

A hegyekben álló babaételes, foltos, mosásra váró ruhák minden friss szülő visszatérő rémálma lehet, főleg, hogy a babafoltok eltérnek a hétköznapi foltoktól, és sokszor jóval nehezebben távolíthatók el.

A Lovela Baby mosószereket kifejezetten ezekre a foltokra fejlesztették ki, így az említett speciális szennyeződéseket is hatékonyabban tudják eltüntetni, tökéletesen tiszta, mégis kellemes illatú ruhákat eredményezve.

A Magyar Védőnők Egyesülete által ajánlott Lovela Baby mosószerek egyszerre gyengédek a baba bőréhez, és hatékonyan távolítják el a makacs foltokat, szennyeződéseket.

 

Kérjük, kövessen, kedveljen és ajánljon minket: